HAZIR SIVA NEDİR
Dış duvarın rutubet alması öncelikle dış sıvanın veya dış kaplamanın su emme özelliğine bağlı olmaktadır. Aynı şekilde kuruma işlemi de duvar ve kaplamanın kılcal su emme ve buhar geçirgenlik özelliklerine bağlı kalmaktadır. Bu bakımdan seçilecek yüzey kaplama çeşidi ve duvar malzeme cinsi duvar bünyesinde zaman içinde oluşabilecek denge rutubetini belirleyici olmaktadır. Ytong malzemesinin kılcal su emmesi düşüktür. Bu nedenle dış kaplamadan herhangi bir şekilde sızacak rutubet duvar bünyesinde ilerleme fırsatını bulamadan buharlaşma yolu ile tekrar dışarı atılabilmektedir. Çıplak, tamamen korumasız bırakılan Ytong dış duvarlarda en hızlı ve düşük denge rutubetine ulaşılması bu sebepten ileri gelmektedir. Ytong malzemesi gözenekli yapısı sayesinde yüksek ısı yalıtım özelliğine sahiptir. Dış duvar malzemelerinin ısı yalıtım özelliği arttığı oranda üzerine gelen mineral sıva veya kaplamalar yazın daha fazla ısınmaktadır. Bunun sonucu, sıva veya kaplamanın yapacağı ısıl genleşmelerin güvenlikle karşılanabilmesi bakımından sıva veya kaplamanın olabildiğince elastik olması gerekmektedir. .
SIVA VE YÜZEY KAPLAMALARI NASIL OLMALI?
Tüm sıva uygulamaları TS 1262 ve TS 1481 Standartlarına uygun olarak yapılmalıdır. Seçilecek sıvanın ve kaplamaların aşağıdaki özellikleri taşımasına dikkat edilmelidir.
1. Yüksek elastikiyet
2. Düşük ısıl genleşme
3. Yüksek yapışma kabiliyeti
4. Düşük kılcal su emme
5. Yüksek buhar geçirgenliği
6. Hava koşullarına dayanıklılık
HAZIR SIVA KULLANMANIN FAYDALARI
Binaların duvarlarını yazın serin kışın sıcak tutar çatlamayı ve dökülmeyi ortadan kaldırır. Don, yağmur, sıcak ve rüzgar gibi doğa olaylarından etkilenmez. Duvarların dışında ve iç yüzeylerinde nem ve küf oluşmasını önler. Yakıttan %70 varan tasarruf sağlar, iki ısıtma ve soğutma ve soğutma sezonunda sağlayacağı tasarruf ile sistem kendini amorti eder. Tam 30 yıl enerji maliyeti tasarrufu sağlar. Binaların içindeki hava sirkülasyonunun kışın sıcak, yazın serin olmasını sağlar ve sabit bir nem oranını muhafaza eder. Kusursuz ses yalıtımı ile gürültüyü önler. Yakıt harcamasını azalttığından dolayı çevre dostudur. Dış duvarların daha ince ve hafif yapılmasına olanak verdiği için taşıyıcı sisteme yük bindirmez.
KULLANIM ALANLARI
Evler, Apartman, Otel, Tatil Köyleri, Okul, Villalar, Hastahane, Fabrika vs. gibi akla gelebilecek her türlü eski ve yeni binada kullanılır. Uygulandığı binayı gençleştirir, ömrünü uzatır yalıtım miktarlarını, yakıt masraflarını azaltır. Binaların içlerinde yaşayan, öğrenim gören, çalışan insanların olumsuz hava koşullarından etkilenmemelerini ve sağlıklı koşullarda soluk almalarını sağlar.
KULLANIM YARARLARI
Kullanırsanız
Kullanmazsanız