CAM YÜNÜ (İZOCAM)
Silis kumunun 1200°C – 1250°C’de ergitilerek elyaf haline getirilmesi sonucu elde edilmektedir. Kum, çakıl taşı gibi maddelerin en az %95 SIO2 içeren bileşenlerine silis denir ve yer-kabuğunun yaklaşık %26′ sını oluşturur.
ÖZELLİKLERİ
Cam yünü, 0,040 /mK ısı iletim katsayısı ile ısı yalıtımı, ve -50 / +250°C aralığındaki sıcaklık dayanımıyla da yangın güvenliği sağlamaktadır. Bağlayıcı kullanılmamış cam yünü ürünlerde ısı 500°C’ye kadar çıkabilmektedir. Cam yünü de taş yünü gibi böcekler ve mikro organizmalar tarafından tahrip edilmez.
UYGULAMA ALANLARI
Kullanım yeri ve amacına göre farklı boyut ve yoğunlukta değişik kaplama malzeleri ile şilte, levha, boru ve dökme şeklinde üretilebilmektedir. Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme sağlamaktadır. Sıcağa ve rutubete maruz kalması halinde dahi, boyutlarında bir değişme olmaz. Zamanla bozulmaz, çürümez, küf tutmaz, korozyon ve paslanma yapmaz, böcekler ve mikroorganizmalar tarafından tahrip edilmez.
Ergitilmiş camdan elde edilen ısı ve ses izolasyonunda kullanılan, bükülebilir, ateşe dayanıklı cam lifleridir.
Kullanım alanı gerçekten çok geniş bir malzemedir. Dış tuğla sandviç duvarlarda ısı izolasyonu, iç eride alçıpan duvarlarda ses izolasyonu, çatı döşemerinde ısı izolasyonu, prefabrik boru izolasyonu, klima santrallarında izolasyon gibi bir çok kullanım alanı var.
Cam Yünü Kullanım Alanları – Nerelerde Kullanılır ?
-Dış duvarlarda her türlü duvar ve betonarme elemanların iç yüzeylerinde,
-İç bölme ve komşu duvarlarda,
-Merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda,Her türlü ahşap oturtma çatılar, Metal çatılar ve sandviç çatılar
Camyünü
(Şilteler, kullanılmayan çatı arası ısı yalıtımında, döşemeye serilmek suretiyle uygulanır.Şiltelerin üzeri herhangi bir malzeme ile örtülmez.)
-Ahşap karkas binaların içten ısı ve ses yalıtımı uygulamalarında kullanılmaktadır.